Hva er forskjellen på permanente og ikke permanente fillere?

De fleste fillere som brukes innen den kosmetiske bransjen i Norge er hyaluronsyre fillere og de er ikke permanente. Geleen […]

De fleste fillere som brukes innen den kosmetiske bransjen i Norge er hyaluronsyre fillere og de er ikke permanente. Geleen som injiseres i huden består av kjemisk fremstilt hyaluronsyre som er et molekyl vi også har naturlig i huden. Disse molekylene er bunnet sammen i kjeder, som gjør at geleen blir liggende i huden i en begrenset tidsperiode før de langsomt blir brutt ned og absorberer fra vevet. Hyaluronsyre kan også løses opp av stoffet hyalase hvis det oppstår komplikasjoner og anses derfor som det tryggeste alternativet av fillere på markedet.

Ikke permanente fillere kan bestå av substans som ikke absorberes av kroppen og derfor blir liggende permanent i vevet, eller av stoffer som stimulerer dannelse av bindevev/kollagen i huden og således danner volum. Dette er ikke reversible behandlinger som krever kirurgi for å fjernes. Hvis man velger å gå for permanente fillervarianter eller filling med fett, er det viktig å gå til en behandler som er spesialisert i disse behandlingene.